Vad kan man använda mandelolja till?

Madelolja – ett enkelt och billigt sätt att närma sig naturen

Eftersom jag är intresserad av kundaliniyoga inspirerades jag att testa morgondrycken Ms Whiz av Wiveca Hjalmarsson i hennes bok Kundaliniyoga för hälsa, livskraft och självkännedom. Ms Whiz innehåller bland annat två teskedar kallpressad mandelolja. Så jag gick till närmaste hälsokostbutik och köpte mig en flaska och fick då tipset att man förutom att ha oljan direkt på huden även kan droppa ett par droppar i sin hudkräm eller i sitt balsam. Nu har jag upptäckt många olika roliga sätt att använda mandelolja på.

Sätt några droppar på torra hårtoppar.

Droppa lite i ditt balsam eller i din inpackning …eller gör din egen av 10 droppar mandelolja och en banan som du blandar samman, masserar in i håret och låter verka i 15 minuter. Sedan sköljer du ur och tvättar håret med ett milt schampo. (Tips från Naturilgt Vacker)

Du kan också massera hårbottnen med några droppar olja på fingertopparna för att återfukta och minska håravfall,

Hälla några droppar i din hudkräm.

Eller använda den direkt på huden (sägs vara bra mot rynkor, mörka ringar, ärr och som babyolja).

Gör en ansiktsmask av mandeloljan blandat med pressad citron och honung som du låter sitta på i 20-30 minuter innan du tvättar av med varmt vatten. (Tips från WikiHow)

Som rengöring istället för tvål.

På läpparna,

som sminkborttagning

Och så klart som massageolja

Och till matlagning.

Det är lätt att tillsätta några droppar mandelolja till din dagliga rutin. Ett enkelt och billigt sätt att närma sig naturen och en bra motvikt om du bor i en storstad med all den påfrestning det betyder för bland annat hud och hår. Kom ihåg att välja kallpressad olja.

Har du fler tips på hur man kan använda mandelolja?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *